Sturen op cijfers met easyVoras

Meer inzicht in overzichten door cursus

Vandaag vertelde cursusleider Lisette Schuurmans meer over het maken van periodieke overzichten in combinatie met easyVorasWindows. Tijdens de cursus Cijfers & Sturing kregen ondernemers uit de fashionbranche uitleg over de vele mogelijkheden van dit voorraadprogramma, om daarna nog beter te kunnen werken met deze retail-software. Alle deelnemers werken met easyPOS software. Het voorraadprogramma is voor winkeliers met een modezaak zoals schoenwinkels, lederwarenzaken, sportzaken en winkels voor herenmode, damesmode, kindermode en ook bodyfashion.

Om te kunnen sturen op cijfers, is het belangrijk om informatie te verzamelen. Dit kan met easyVoras en door middel van overzichten weet je wat er in de winkel gebeurt, waar je over praat. Bepaal wat je wilt meten per dag, week, maand of seizoen. Daarnaast kun je ook andere informatiebronnen raadplegen. Je kunt jouw bedrijfsgegevens vergelijken met branchecijfers. Bekijk ook wat er in jouw woonplaats en regio gebeurt.

De overzichten zijn clickable zodat de managementinformatie gemakkelijk te bekijken is. De grafische weergave zorgt dat je in één oogopslag de resultaten ziet.  Verzamel al deze gegevens en breng er structuur in. Ook kun je gebruik maken van ERM, dit is een branchemonitor voor de zelfstandige retailer. Uiteindelijk kun je met de verzamelde informatie gericht bepalen wat de vervolgstappen zijn.