Modehuis Bruinewoud

Bertus van den Bosch: "Haal meer uit de winkel, automatisering zorgt voor inzicht".

In 1962 begon A.J. Bruinewoud een modezaak aan de Zwolseweg in Heerde. Na een lokale verhuizing, is modehuis Bruinewoud sinds 1967 gevestigd aan de Stationsstraat 16.

In de loop der jaren is A.J. Bruinewoud opgevolgd door Andries en Marietje Bruinewoud. Medio 2000 hebben Diny van den Bosch-Bruinewoud en haar man Bertus van den Bosch het bedrijf overgenomen van de oom van mevrouw Van den Bosch.

Het winkelpand heeft zo’n 300 m² verkoopruimte en is in 2007 volledige gemoderniseerd. De huidige winkel is ruim en klantvriendelijk met o.a. 6 paskamers, een gezellige koffiehoek en airconditioning.

Automatisering: belangrijk voor inzicht
Na de overname van de kledingzaak was er op dat moment een groepenkassa. Hierdoor ontbrak er veel nuttige informatie. Dat merk je zeker later in het jaar, wanneer het moeilijk is om nog in te grijpen.

Zonder computer is het bijvoorbeeld moeilijk om Never-Out-of-Stock (NOS) te realiseren. NOS vergt dan vele uren werk om alles op papier te zetten wat je moet bijbestellen. Vervolgens heb je het gevoel dat je klaar bent, dan zijn de producten inmiddels verkocht en kun je weer bijbestellen. Uiteindelijk blijkt dat je omzet misloopt doordat het voorraad beheer niet optimaal is.

Automatisering is belangrijk, aangezien je als ondernemer moet weten wat er speelt. Je weet welke artikelen en welke maten goed lopen. Er is inzicht in de marges, ook de marges voor de opruiming: er is inzicht van de verschillende artikelen, je kunt gegevens elk moment van de dag oproepen.

Voorraad en verkoop
De fashion-branche staat nooit stil, het modebeeld verandert sneller dan de seizoenen. Trends volgen elkaar op, inkoop en leveringen zijn aan de orde van de dag. Hierbij is automatisering een belangrijk hulpmiddel, je kunt direct zien wat er gebeurt.

Om de voorraad overzichtelijk te beheren werd gestart met easyVorasWindows in 2003. Dit is in de loop der jaren uitgebreid met easyVoorOrder en een laptop, zeer praktisch tijdens de inkoopdagen. Op de winkelvloer was behoefte aan easyPosWindows, een mooi kassapunt met betaalautomaat.

Inzicht en bedrijfsvoering
Cijfers vormen een belangrijke graadmeter, zo houd je een vinger aan de pols. Het biedt de mogelijkheid om tijdig bij te sturen en in de winkel het optimale aanbod te presenteren, elke klant zal dit uiteraard waarderen.

Ook zijn actuele vergelijkingen van verkoopresultaten op verschillende niveaus mogelijk. Hiervoor is de module evw-Bedrijfsvergelijking van Euretco, de heer Van den Bosch zegt over deze verkooporganisatie het volgende “Ik ben aangesloten bij Euretco, door het inleveren van cijfers en verkoop-totalen van in totaal 300 ondernemers, kun je zien waar je zelf staat in dat geheel en tevens kun je duidelijk zien wat goed of slecht is. Sturen op cijfers is belangrijk”. Benut de mogelijkheden en los fouten of problemen op. (Klik hier voor meer informatie over benchmarken / Euretco bedrijfsvergelijking).

Klant is koning
Van den Bosch kijkt terug op een goede ontwikkeling, stap-voor-stap is de automatisering uitgebreid. Er is steeds tijdig ingehaakt op nieuwe software-mogelijkheden. Door alle updates en de aanschaf van diverse modules is de hele materie te behappen én daadwerkelijk toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Uiteraard wordt de klant niet vergeten, daar draait het immers allemaal om. Relatiebeheer kan men met easyRelatieWindows opzetten en men kan klanten bijvoorbeeld 2 tot 4 keer per jaar informeren over speciale akties, collecties etc. Met de Bonus-module hebben uw relaties de mogelijkheid om te sparen voor voordeelcheques.

Bertus van den Bosch kijkt tevens terug op een prima automatiserings-traject, zijn advies is dan ook “Bel of mail naar easyPOS software (destijds Mutsaars Automatisering) en ga samen met deze mensen aan de slag. Met professionals meer rendement: nu en in de toekomst.”

bruinewoud4_731
Bruinewoud mode
Modehuis Bruinewoud winkel