Van Dort Fashion

Ron Romijn: "Automatisering is een must als je meerdere bedrijven wilt runnen".

Eind jaren negentig kwam de Bilthovense damesmodezaak “Modehuis Bilthoven” in handen van Ron en Margo Romijn-van Dort. De goedlopende zaak met damesmode in het hogere prijssegment werd jaren gerund door de heer en mevrouw Van Dort, de ouders van Margo. Bij de overname waren klantenkring en assortiment dus vertrouwde gegevens.

Ron en Margo Romijn hebben de afgelopen 20 jaar niet stilgezeten. Met de opening van een tweede zaak in Bilthoven sloegen zij een nieuwe weg in: Van Dort Bodyfashion. Deze lingeriezaak is bijzonder succesvol, daarom werd enkele jaren later besloten om een tweede filiaal te openen in Utrecht. Het zakelijke inzicht en de opvallende werkwijze resulteerden in een vierde winkel. Mei 2008 was een nieuwe mijlpaal en werd de “Marlies Dekkers Store Utrecht” geopend. Een primeur voor Nederland, het is de eerste franchise-winkel met uitsluitend lingerie van het Nederlandse designmerk “Marlies Dekkers”.

Goede controle op de voorraden
In 1988 lag er een mooie basis voor een goedlopende damesmodezaak. Uiteraard bracht de jongere generatie nieuwe inzichten en werkwijzen mee. Zo werd er direct besloten om met winkelautomatisering te starten. Ron Romijn blikt tevreden terug “Wij zagen op dat moment in, dat automatisering de toekomst had. We begonnen in eerste instantie alleen met voorraadbeheer en later kwamen daar de kassa’s bij.” Het ondernemerspaar vindt automatisering belangrijk omdat er een goede controle op de voorraden mogelijk is. Daarnaast geeft het een duidelijk beeld voor de inkoop, het budgetteren en ook de verkoopresultaten zijn inzichtelijk. Een pluspunt is dat de filialen onderling de voorraden kunnen raadplegen.” Dit is praktisch en hierdoor kunnen we onze klanten meer concrete service bieden.”

Realiseer hoge service en kwaliteit
In deze branche is automatisering belangrijk omdat je hierdoor een goed overzicht van alle artikelen hebt. Het programma biedt maatoverzicht voor zowel het lingerie-assortiment als voor de dameskleding. Winkelautomatisering is momenteel een basis-hulpmiddel voor een moderne organisatie in beweging. De overzichten en cijfers bieden de mogelijkheid om alles nauwgezet te volgen waardoor men tijdig kan bijsturen.

Het advies van Margo en Ron Romijn is kort én krachtig: “Automatisering is tegenwoordig een must, als je meerdere bedrijven wilt runnen”. Zij spreken uit ervaring en kozen al in een vroeg stadium bewust voor automatisering. Hierdoor is het nu meer eenvoudig om de bedrijfsvoering volledig onder controle te hebben. Het motto van deze ondernemers is: 100% Van Dort betekent 100% service en kwaliteit. “Mede door de automatisering is die hoge service en kwaliteit te realiseren “.

Van-Dort-Mode-referentie
9 september 2016