Verhoging laag BTW tarief

Hoe verwerk ik deze wijziging in easyPOS software?

Het kabinet verhoogt het lage btw-tarief van 6% naar 9%. Dit gaat in op 1 januari 2019 en geldt voor alle producten en diensten met het lage btw-tarief. De verhoging van het lage btw tarief van 6 naar 9% is als volgt te wijzigen in de easyPOS software:

STAP 1

Ga naar easyVorasWindows / Stamgegevens / BTW en wijzig het huidige BTW percentage van 6%  naar 9%. Bevestig met ENTER en klik op Opslaan.

Stap 1 – Wijzig het BTW percentage van 6 naar 9%

STAP 2

Ga naar Stamgegevens / Hoofdgroepen / Openen en selecteer via Groepsnummer één hoofdgroep die onder het gewijzigde BTW-percentage valt (bijv. Vermaakkosten). Controleer achter het vakje BTW-code van de hoofdgroep of deze staat ingesteld op 9%.

Stap 2 – Controleer gewijzigde BTW-code bij één hoofdgroep

STAP 3

Ga naar easyConnect / Communiceren en klik op de knop ‘Start’ onder ‘Handmatig verwerken’. De wijzigingen worden nu als het goed is doorgestuurd naar het kassaprogramma.

Stap 3 – Wijziging doorsturen naar de kassa via easyConnect

STAP 4 

Controleer nu in het kassaprogramma of de BTW wijziging correct is doorgevoerd. Ga hiervoor naar easyPOS-Windows onderhoud / Stamgegevens / easyPOS / Btw. Wanneer de wijziging correct is doorgevoerd, dan staat er geen BTW-percentage van 6 maar 9% in het scherm.

 

STAP 4 – Controleer wijziging in het kassaprogramma via easyPOS-Windows Onderhoud