Marlene Vlot Mode uit Alblasserdam

Gert-Jan van Dommelen: "Door het directe contact met easyPOS software, komen we nooit voor verrassingen te staan!"

De damesmodezaak Marlene Vlot mode gebruikt o.a. easyVorasWindows, easyRelatieWindows, easyPosWindows, easyFinancieelWindows en easyPos-Webshop. In 1958 opende de heer T. Vlot een winkel met dameskleding, accessoires en aanverwante artikelen. Gelegen in het centrum van Alblasserdam was “Vlot Damesmode” al snel een begrip in de regio.

Verkoopinformatie
Sinds januari 1998 zijn Marlene en Gert-Jan van Dommelen-Vlot de eigenaar van deze dames-modezaak. De heer Van Dommelen, schoonzoon van de oprichter, werkte vanaf mei 1996 in de winkel.

Tijdens zijn carrière in o.a. de technische en retailwereld, had hij reeds verkoopervaring opgedaan en zag het belang in van een verkoop-informatie-systeem, het was dagelijks een belangrijk handvat. Daarom ging hij op zoek naar automatisering-mogelijkheden, en kreeg al snel contact met Rein Mutsaars van easyPOS software.

Spaarsysteem met bonus-cheques
Allereerst werd de ‘back office’ in orde gemaakt. Er is gestart met het voorraadsysteem easyVorasWindows en met easyRelatieWindows (in 1996 waren dat nog de DOS-versies). Een relatieprogramma was één van de redenen om aan automatisering te beginnen.

Hiermee was van alles mogelijk: een spaarsysteem met bonuscheques en een papieren spaarkaart, ook was het mogelijk om gericht de klanten uit te nodigen om de nieuwe collectie te komen bewonderen. Een half jaar later, begin ’97 werd ook een computerkassa met easyPosWindows en hardware geïnstalleerd.

Twee winkels onder een dak
In 2000 kwam het pand van de buren vrij, vervolgens werd besloten om daar een 2e winkel te vestigen. Met Marlene jongemode werd voor een nieuwe doelgroep gekozen. De winkels vulden elkaar goed aan, door deze verandering voelen 3 generaties zich er thuis.

Het interieur en de entree werden in beide winkels afgestemd op de beoogde klanten. Het geheel is kleurig en overzichtelijk, een gastvrije onderneming voor jong en oud. Sinds de verbouwing in 2013 zijn de winkels onder een naam verder gegaan.

Apple en easyPOS: betrouwbaar en gemakkelijk
Voor de inkoop vindt de heer Van Dommelen het praktisch om met een Apple MacBook -met Voororder- de leveranciers te bezoeken. De orders kunnen ter plaatse ingevoerd worden, hetgeen veel dubbel werk voorkomt en natuurlijk direct duidelijkheid geeft hoe de inkoopplannen ingevuld gaan worden.

“Het easyPOS programma ‘Voororder’ draait prima op de MacBook, het communiceren met Windows gaat goed.”, aldus een tevreden Van Dommelen.

easyPOS software: een compleet aanbod
De financiële administratie is ook met easyPOS software geregeld, “Marlene Vlot mode” was een gebruiker van het 1e uur. Met easyFinancieelWindows loopt alles op rolletjes. Met easyRelatieWindows wordt veel gewerkt, zo worden er o.a. waardecheques met barcode geprint.

Daarnaast is het ideaal om een e-mailing te versturen, dit is op eenvoudige wijze te realiseren en het is tevens een goedkoop medium. De heer Van Dommelen start ieder seizoen met een uitgebreide advertentiecampagne.

Aangezien hij de professionele advertenties ook in PDF-formaat heeft, kan hij deze gemakkelijk gebruiken voor een direct mail die via e-mail verstuurd wordt. Dit is marketing- en kostentechnisch een goede aanpak, immers herhaling van de boodschap die via printed media verspreid wordt, dus hogere attentiewaarde.

Een professionele advertentie zorgt voor de juiste uitstraling en biedt de klant vertrouwen. Daarnaast is de investering (opmaakkosten advertentie) natuurlijk beter te verantwoorden. Doordat het bereik (aantal contactmomenten met potentiële klanten) groter is geworden, zijn de kosten om zo’n contactmoment te creëren, in verhouding natuurlijk kleiner geworden.

Ook cross-channel strategie
“Marlene Vlot mode” is ook online actief. De website heeft een fraaie uitstraling en men kan doorklikken naar de webshop. Met easyPos-Webshop is ‘winkelen vanuit de luie stoel’ gerealiseerd. Deze webshop is een moderne aanvulling op de fysieke winkel, vooral voor de jonge doelgroep is het een waardevolle verbetering.

De klanten worden geïnformeerd over de nieuwe collectie en kunnen de musthaves van het seizoen direct bestellen. Dit softwareprogramma wordt gehuurd, het onderhoud is bij de huurprijs inbegrepen.

Tips voor collega-ondernemers
De heer Van Dommelen werkt graag met easyPOS software, de functionaliteit van de programma’s is natuurlijk zeer belangrijk. Daarnaast zijn er ‘korte lijntjes’ met het bedrijf in Schijndel, en dat werkt erg prettig, zo komt hij nooit voor verrassingen te staan.

De samenwerking verloopt prima en bij updates komt het regelmatig voor dat wensen inmiddels al opgenomen zijn in de nieuwste versie. Ook heeft hij in het verleden 2 kassa’s gehuurd voor verkoop op beurzen zodat de winkel probleemloos operationeel kon blijven.

Er zijn in de winkel inmiddels 14 full- en parttime medewerkers werkzaam, het 55-jarig jubileum van het bedrijf is in 2013 vol trots gevierd. Enkele tips m.b.t. winkelautomatisering wil de heer Van Dommelen nog graag aan (beginnende) ondernemers geven: Maak een goed plan van aanpak én start zo snel mogelijk met het verzamelen van klantgegevens!

marlene vlot mode logo
img_4923_1600
img_4930_1600
9 september 2016