Modehuis Put - Ridderkerk

Bart en Ewout Put: "Automatisering hoort bij een modern bedrijf".

Configuratie winkelautomatisering:

  • 4 x kassasysteem met geïntegreerde betaalautomaatkoppeling
  • uitgebreide back-office met voororder inclusief budgetteringsplan op notebook, automatisch voorraad inventarisatie met handterminal, EDI, deelname Euretco-bedrijfsvergelijking en de nieuwste easyPOS Fashion app
  • automatische dagelijkse back-up online service

Bedrijfsinformatie:

Sinds 2000 staan de neven Bart en Ewout Put aan het roer van PUT Fashionstore te Ridderkerk. De grondlegger W. Put startte rond 1933 dit familiebedrijf in de modebranche. In die tijd ging men nog naar de klanten toe en was er van een verkooppunt nog geen sprake. Toen de 2e generatie, mevrouw M.A. Put ook in de zaak kwam, is er een winkel geopend en in de loop der jaren werd Modehuis Put een begrip in de regio.

Bart Put werkt al bijna 30 jaar in het familiebedrijf, waarvan zijn vader directeur was en zijn tante eigenaresse. Hij leerde de kneepjes van het vak op de winkelvloer, in het magazijn en tijdens beursbezoeken. Hij kent zijn klanten en samen met de verkoopsters zorgt hij ervoor dat men tevreden de winkel weer verlaat.

Ook Ewout Put draait inmiddels heel wat jaren mee, hij komt uit een echt ondernemersgezin waarbij eveneens fashion hoog in het vaandel staat. In 1992 is hij gestart als verkoopmedewerker. Na enkele jaren werden beide mannen steeds meer vertrouwd met alle taken van het ondernemerschap. In 2000 kwam het bedrijf met een vvo van 1000m², definitief in handen van Bart en Ewout Put.

Regelmatig nemen zij belangrijke beslissingen betreffende o.a. inkoop, het personeel en het pand. Medio 2008 oriënteerden zij zich voor verbetering van de automatisering.

Er werd nog gewerkt met een DOS-pakket en er waren diverse wensen zoals: netwerk; EDI; Windows; minimaal dezelfde verkoop- en management-overzichten. Automatisering is immers niet meer weg te denken uit een modern geleid bedrijf.

Pluspunten zijn o.a. prachtige overzichten waardoor duidelijk zichtbaar is welke merken wel of niet scoren en inzichtelijk wordt welke producten winstbrengers zijn. Wat zeker niet onvermeld mag blijven: automatisering levert t.o.v. vroeger veel tijdswinst op. Een boekhouder hoeft niet meer dagelijks alle cijfers te verwerken, de gegevens zijn nu direct voor het management beschikbaar.

n 2009 is voor easyPOS software gekozen omdat met deze software minimaal dezelfde functies uitvoerbaar zijn als met het vorige pakket. Doorslaggevende factoren bij de keuze waren o.a.:

  • netwerk tussen de 4 kassapunten
  • standaard-pakket is zeer uitgebreid
  • veel extra module’s zoals: voororder, webshop, edi
  • huur-mogelijkheid
  • deelname Euretco-bedrijfsvergelijking.

Tot op heden zijn er nog steeds winkels die werken met een groepenkassa en automatisering niet nodig vinden. Bart en Ewout Put raden iedere ondernemer aan om zo spoedig mogelijk met winkelautomatisering te starten. Die investering verdien je dubbel en dwars terug. De automatisering levert veel informatie en tijdswinst op. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om direct op nieuwe ontwikkelingen in te spelen.

Bij PUT Fashionstore gaan de Cecil-leveringen sinds kort via EDI. Dit biedt tijdswinst op alle fronten, de levering kan na controle direct in de rekken gehangen worden, prijzen is verleden tijd. De kans op fouten wordt geminimaliseerd en de verkoopmedewerkers kunnen meer tijd besteden aan de klant.

De fashioncheque is ook zo’n voorbeeld. De digitale giftcard van de modebranche begint steeds populairder te worden. Vooral in november en december is een mode-cadeaubon “in de schoen” of “onder de boom” een graag gezien geschenk. Bij de vier kassa’s van PUT Fashionstore staan bordjes om de klanten te attenderen op deze nieuwe waardebon. Aangezien de uitgifte en inname volledig geautomatiseerd is, werkt het perfect, “een kind kan de was doen” aldus Ewout Put.

putkassaopstelling2_240
modehuis_put_logo
putjeanshoek_240